A következő napokban ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, így meglehetősen változékony idő várható. A ciklonok és azok frontjai szinte 24 óránként váltogatják egymást. Csütörtökön egy melegfront okoz szélerősödést, majd pénteken egy hidegfront hatására ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként zivatar is előfordulhat.

A front mögött szombaton felszakadozik a felhőzet, már csak elvétve alakulhat ki futó zápor. 
Kissé tovább csökken a hőmérséklet, de még mindig az átlagosnál enyhébb idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható többfelé esővel, záporral, zivatarral, a délutáni órákban azonban már csökkenhet a csapadékhajlam. A változó irányú szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnap újabb front érint bennünket, ismét előfordulhat csapadék. A jövő hét első felében is marad a változékonyság, a nappali hőmérsékletek azonban továbbra is az átlagos felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár