A jövő hét elején anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, visszatér a nyugodt, frontmentes, többnyire napos, száraz idő. Vasárnap kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek átmenetileg az átlagos körül alakulnak. Hétfőtől viszont ismét délire vált az áramlás amellyel melegebb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Kedd: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra általában 25-27 fok közé melegszik a levegő, de néhol ennél melegebb is lehet. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán egy hidegfront éri el térségünket. Néhány fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet, majd a hét második felében már újabb melegedés kezdődhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás