A front mögött átmenetileg északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Vasárnap már a front mögött leszünk, ismét a napsütésé lesz a főszerep. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már mindenhol 25 fok alatt alakulnak. 
A jövő hét elején azonban újabb felmelegedés kezdődik. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: a napsütés mellett felhősebb időszakok is lehetnek, futó zápor azonban csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: gyengén felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. a hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig tovább melegszik az idő, majd szerdán egy hidegfront hatására kisebb lehűlés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás