A következő napokban is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a csapadékos időt okozó frontok tűlünk messze haladnak. A napsütés mellett ugyan gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak, de folytatódik a száraz idő. Déli áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább emelkedik a nappali hőmérséklet, visszatérnek a 30 fok közeli értékek. Kedden egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, ennek hatására néhol előfordulhat átmeneti zápor vagy zivatar. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős tájak váltakoznak. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Kedd: gyakrabban lesz gomolyfelhős felhős az ég, emellett azonban napsütés is várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a meleg nyári idő, jelentősebb változás majd a hétvégén valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár