A front mögött átmenetileg északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel nedvesebb, kissé hűvösebb levegő érkezik fölénk. Csütörtökön változékony, szeles, záporokkal tarkított idő várható. A csapadékgócok azonban csak kis területeket érintenek, így lesznek helyek amelyek szárazon maradnak. Lehűlés kezdődik, a nappali hőmérsékletek már csak 25 fok körül alakulnak.

Pénteken is folytatódik a változékony, de viszonylag kellemes idő, további lehűlés már nem várható. 
Szombatra megnyugszik az idő, ismét melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Szombat: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig ismét az átlagosnál melegebb, nyárias idő várható. A napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár