A következő napokban is marad a déli áramlás felettünk, így folytatódik a meleg nyári idő. Szerdán átmenetileg kissé nedvesebb, labilis légtömeg érkezik fölénk, így erős lesz a gomolyfelhő képződés és főleg a délutáni, esti óráktól növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának az esélye. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső is lehet.

Csütörtökön eleinte még előfordulhat újabb záporos csapadék, majd napközben már szárazabb, stabilabb levegőfajta érkezik fölénk, többfelé felszakadozik a felhőzet.

Pénteken már a napsütésé lesz a főszerep és tovább erősödik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A késő délutáni, esti óráktól egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: eleinte még előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben csökken a csapadékhajlam, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Péntek: napos, száraz idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején tovább erősít a kánikula, egyre inkább 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, felmelegedés, csapadék, hőség, nyár, kánikula, meleg, tavasz, zivatar, zápor, időjárás