Anticiklon alakítja a hétvége időjárását, a magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a változást okozó frontokat. Az éjszakai pára és ködfoltoktól eltekintve száraz idő várható, csapadék vasárnap estig nem valószínű. Folytatódik a meleg levegő beáramlása, így további felmelegedésre számíthatunk, a nappali hőmérsékletek a nyarat idézik. 
Hétfőn is folytatódik a kellemes meleg idő, de ekkor már egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, melynek hatására labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: a napsütés mellett már erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddtől kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is viszonylag kellemes idő várható, a hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyárias, száraz, meleg, időjárás