Szerdán és csütörtökön még marad a déli áramlás felettünk, így folytatódik, az igen meleg idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Szerdán átmenetileg növekszik a zápor, zivatarhajlam, majd csütörtökön újból szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk. 
Péntektől északias áramlással nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, így ismét változékonyabbra fordul az idő. Növekszik a zivatarhajlam, de nagyobb területre kiterjedő csapadék továbbra sem valószínű. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: a napsütés mellett már időnként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, heves zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, zivatarokban viharossá fokozódik.  A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: gyakrabban lesz erősen gomolyfelhős az ég és szórványosan valószínű zápor, heves zivatar. Az északi szél megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hajnali órákra 18-20 fokig hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő várható. Nem lesz mindenhol csapadék, de ahol kialakul egy erősebb zivatarcella, ott akár nagy mennyiségű eső is lezúdulhat. A várható csapadék térbeli eloszlása bizonytalan. A nappali hőmérsékletek 30 fok közelében alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, zivatar, meleg, zápor, időjárás