Továbbra is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő. Kevés napsütés ugyan előfordulhat, emellett azonban esők, záporok, vagy felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulhatnak. Kissé melegszik az idő, ismét 25 fok közelébe emelkedik a hőmérésklet, ezzel együtt azonban fokozódik a fülledtség is. 
Szombattól kissé szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk, ennek hatására valamelyest csökken a zivatarhajlam és több lesz a napsütés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugati szél élénk, zivatar környezetében viharos lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnaptól a jövő hét közepéig lassan tovább melegszik az idő, egyre inkább 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Nem lesz túl száraz a levegő, így a napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, zivatar, zápor, csapadék, időjárás