Ma már kissé erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek azonban még a viszonylag kellemes tartományban, 28-30 fok között alakulnak.
A következő napokban aztán ismét egyre melegebb levegő éri el térségünket, így visszatér a kánikula, amely a jelenlegi számítások szerint tartós lesz.

A hétvégén összességében a napsütésé lesz a főszerep, de időnként labilissá válik felettünk a légkör, beindul a gomolyfelhő képződés és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 31-33 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét végéig folytatódik a kánikula, a nappali hőmérsékletek 35 fok közelében alakulnak. Frissítő zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőhullám, időjárás, hőség, kánikula, meleg