A felettünk kialakult anticiklon távol tatja tőlünk a változást okozó frontokat, így még napokig folytatódik az eseménytelen idő. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb az éjszakai órákban képződhetnek átmeneti ködfoltok. A hőmérsékletekben nem várható lényeges változás, napközben továbbra is 20 fok fölé melegszik a levegő. 

Az idő előrehaladtával azonban fokozódhat a ködhajlam, ami jelentősen befolyásolhatja a nappali hőmérsékletek alakulását.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A délutáni maximum hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak, de a völgyekben ennél kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: napos, száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra általában 22-24 fok közé melegszik a levegő, de a párásabb völgyekben 20 fok várható. 

szombat.jpg

Szombat: napos, száraz időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul, helyenként pára, illetve ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra többnyire 22-24 fok közé melegszik a levegő, de azokon a helyeken ahol később oszlik fel a köd, nem lesz melegebb 20 foknál. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a következő 8-10 napban is folytatódik a mostanihoz hasonló kellemes idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: száraz, kellemes, tartós, meleg, időjárás