Északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, hűvös léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. A következő időszakban is folytatódik a változékony, szeles, az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal hűvösebb idő.

Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan kialakulhatnak majd záporok, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Éjszakánként 15 fok alá hűl a levegő, míg napközben általában 22-24 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók, a magasabb értékeket a napos tájakon, illetve időszakokban mérhetjük majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhatnak záporok. Az északi szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 22-24 fok között alakul. A késő esti órákra 16-18 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban tartósabban felhős időszakok is előfordulhatnak majd. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnap estig folytatódik a változékony, hűvösebb idő. A jövőhét elején délnyugatira vált felettünk az áramlás, felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: friss, ciklon, lehűl, zivatar, felhő, eső, zápor, időjárás, kék hírek