Délnyugati áramlással száraz, egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, ezért a következő napokban tovább melegszik az idő, különösen szombaton, már egyre nagyobb területeken emelkedik a hőmérséklet 25 fok fölé. Többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet.

Vasárnap egy gyenge hidegfront súrolja majd hazánkat, amely várhatóan nem lesz jelentős hatással megyénk időjárására. Időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak majd, de hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 23-25 fok között alakul. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb a késő esti óráktól növekedhet meg majd a gomolyfelhőzet és ekkor néhol zápor, zivatar is előfordulhat majd. A reggeli órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét hétfőtől további erős felmelegedés várható, kedden helyenként 30 fok fölé is melegedhet a levegő, majd szerdán záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik, visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsüt, zápor, meleg, nyár, időjárás