Hétfőn és kedden az eddigieknél szárazabb levegő alakítja időjárásunkat,
egyre hosszabb időszakokra szakadozik fel a felhőzet és süt ki a nap. Erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban általában 25-27 fok közötti maximum hőmérsékleteket mérhetünk majd.

Szerdán újabb változás kezdődik időjárásunkban. Egy hidegfront éri el hazánkat, amely lelassul, hullámot vet felettünk és szombatig meghatározhatja időjárásunkat. Eleinte még lehet kevés napsütés, majd erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugtaira forduló szél megerősödik. Nem lesz még hűvös, a délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. Csütörtöktől lehűlésre és sok csapadékra számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol alakulhat ki futó zápor. A délutáni órák hőmérséklete 25-27 fok között alakul. A magasabb értékek a tartósan napos tájakon lesznek. Késő estére 18-20 fokig hűl a levegő.

Kedd: többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok körül alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

Szerda: erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a rendkívül változékony idő. A hét második felében sok csapadékra és jelentős lehűlésre számíthatunk. A hétvégére kissé javul az idő, de csapadék ekkor is előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: süt, nap, meleged, időjárás