Az átvonult hidegfront mögött, gyenge anticiklon épül ki felettünk, melynek hatására száraz levegő érkezik fölénk. A Kárpát-medencét meglehetősen hűvös levegő tölti ki, amely péntektől már kezd kiszorulni térségünkből.

Az éjszakai óráktól a magasban már kisebb melegedés kezdődik, amelynek hatására, főleg a zárt völgyekben köd is képződhet majd.

Meglehetősen hűvös hajnal várható, szeszélyes területi eloszlásban 6-12 fokig hűlhet majd a levegő. Az alacsonyabb értékeket a derült, szélcsendes, fagyzugos tájakon mérhetjük majd.

Szombat virradóra már melegebb, nedvesebb levegő lesz felettünk, jelentősen gyengül a hajnali lehűlés.

Felhő borítottság előrejelzés holnap hajnalra. Somogy déli területei fölé vékony felhőzet sodródhat. Ezeken a tájakon enyhébb lesz a hajnal.
Felhő borítottság előrejelzés holnap hajnalra. Somogy déli területei fölé vékony felhőzet sodródhat. Ezeken a tájakon enyhébb lesz a hajnal.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hajnal, péntek, szalinay, időjárás