A szerdán érkezett érkezett hidegfront hullámot vetett felettünk, megerősödött csapadékzónájával az éjjel elérte megyénket. Napközben eleinte erősen felhős idő várható, többfelé esővel, helyenként zivatarral, majd a déli órákra csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet.

Az átlagosnál hűvösebb idő várható, 22-23 fok körüli délutáni maximum hőmérsékletekkel.

Péntek hajnalra erősen lehűl a levegő, helyenként köd is képződhet. 

Napközben többnyire napos idő várható, majd a késő délutáni óráktól megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki zápor. Kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton ismét egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat. A front előterében kissé nedvesebb, labilis léghullámok áramlanak fölénk, ezért napközben szórványosan kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására.. A délutáni órákra 24-25 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: eleinte erősen felhős idő várható, többfelé esővel, zivatarral, majd a déli óráktól felszakadozik a felhőzet, helyenként a nap is kisüthet. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok körül alakul. Késő estére 15-17 fokig hűl a levegő.

null

Péntek: többnyire napos idő várható, majd a délutáni óráktól megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol lehet kisebb zápor. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 24-25 fokig melegszik a levegő.

null

Szombat: a változóan felhős, napos időszakok mellett, időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A reggeli órák hőmérséklete 12-15 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a változékony hétvége után, a jövőhét elején átmeneti felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, eső, időjárás