Vasárnap a hosszabb napos időszakok mellett, időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csak néhány helyen fordulhat elő futó zápor. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok körül alakul, de néhol ennél 1-2 fokkal melegebb is lehet. A késő esti óráktól dél felől növekedni kezd a felhőzet, amely már előjele lesz egy újabb változásnak.

null

Hétfőtől egy mediterrán ciklon áramlási rendszerében, dél, délnyugat felől meleg, páradús léghullámok érik el megyénket. Több lesz a felhő, és többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Kedden is labilis levegő lesz felettünk, ezért több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, melyeket néhol és felhőszakadás is kísérhet. A hőmérsékletek végig az átlagos felett alakulnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet, és néhol alakulhat ki futó zápor. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok körül alakul. A késő esti órákra 15-18 fokig hűl a levegő.

null

Hétfő: az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett, kevés napsütés is lehet. Többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul. A délutáni órákra 19-22 fokig melegszik a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, napsütés is várható. Főleg a délutáni óráktól, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul. A délutáni órákra 19-22 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, az átlagosnál kissé melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, szalinay, eső, időjárás