Szombaton többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. A déli tájakon akár jelentős mennyiségű csapadék is lehet. A csapadékos idő miatt mérséklődik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban 15-18 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd, az alacsonyabb értékek a déli tájakon lesznek.

null

Vasárnap már szárazabb léghullámok érnek el minket, ezért csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, de futó záporok még bárhol előfordulhatnak majd. A hőmérsékletek továbbra is 15-18 fok körül alakulnak. Hétfőn melegedés kezdődik, de az időjárás változékony jellege megmarad.

Tőlünk délre egy mediterrán ciklon örvénylik. Ennek áramlási rendszerében, nedves levegő érte el a Kárpát-medencét.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: erősen felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 15-18 fok között alakul, a magasabb értékek a megye északi tájain lesznek. Késő estére 9-13 fokig hűl a levegő.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható, helyenként előfordulhat kisebb zápor.

A reggeli órák hőmérséklete 4-7 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fokig melegszik a levegő.

null

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok körül alakul. A délutáni órákra 17-20 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő szerdán markáns hidegfront érkezik, 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapospont, tavasz, időjós, eső, szalinay, időjárás