Hároméves bérfejlesztési program indulhat a tanároknak és az óvónőknek - jelentette be a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ha a feltételek teljesülnek, és ehhez közel vagyunk, akkor egy hároméves bérfejlesztési programot is meg tudunk indítani a tanárok és az óvónők esetében."

A kormányfő arra is kitért: bíznak abban, hogy a csok plusz sok tízezer családnak jelent előrelépési lehetőséget.

Emlékeztetett: elfogadták a munkaadók és a munkavállalók által kötött megállapodást, ami a minimálbérek 10, illetve 15 százalékos emelésére vonatkozik.

Közölte: a kormány a nyugdíjak értékét garantálja, sőt, miután az infláció mértékét magasabbra becsülték, mint amekkora valójában lesz, a nyugdíjak értéke némileg emelkedhet.

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cél 2024-ben az, hogy a nagy küzdelmek helyett inkább a családok legyenek megint a politika középpontjában - jelentette ki a miniszterelnök Szerinte, ha 2023-ban azért küzdöttek és dolgoztak az emberek Magyarországon, hogy amit már korábban megszereztek, ne veszítsék el, 2024-től pedig azt reméli a kormány, hogy az előrelépésért dolgozhat az ország.

Értékelése szerint 2023 a nagy küzdelmek éve volt: itt volt a háború, a növekvő terrorfenyegetés, a migráció, az infláció és Brüsszel.

A miniszterelnök elmondta, az infláció, a háború, a migráció és a terrorfenyegetés kérdésében sikerrel jártak, amit célul tűztek ki, el is érték.

Címkék: infláció, Orbán Viktor, kormányfő, miniszterelnök, béremelés, fizetés, nyugdíj, család, gazdaság