A téma a városvezető szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában került terítékre. Szita Károly a Duna House egyik - a hvg.hu portálon is megjelent - elemzésére hivatkozva elmondta: a somogyi vármegyeszékhely esetében tavaly 40 százalék feletti volt a befektetési célú ingatlanvásárlás aránya, ami országos mércével mérve is kiemelkedően magas, pedig Zalaegerszegen, Tatabányán és Szombathelyen is 30 százalékot meghaladó volt a befektetői aktivitás.

A polgármester arról is beszélt, hogy a befektetői érdeklődés akkor nőtt meg igazán Kaposvár iránt, amikor megépült az új, 2x2 sávos 67-es út, de mindez összefügg a város újraiparosítási programjával és azzal is, hogy városunkban folyamatosan bővülő, a térségi igényekre szabott képzési kínálattal működik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa.

A felsőoktatási intézmény népszerűségét az idei jelentkezési adatok is alátámasztják és ma már a duális rendszerben működő élelmiszermérnöki, illetve műszaki képzések is kifejezetten keresettek.

A beszélgetés során szóba került a Polgárok Házában működő Kaposvári Egészségpont, ahol az esetenként életmentő szűrővizsgálatokat a kórház falain túl végezhetik el a szakemberek.

Ezeken a részvétel ingyenes. Az érdeklődés ugyanakkor nagy, így ma már érdemes előre időpontot kérni, hogy elkerülhető legyen a sorban állás.

Szita Károly arra is felhívta a figyelmet, hogy Kaposvár egy háromnapos programsorozattal készül május utolsó hétvégéjére. A Városi Gyerkőcnapok szombaton, vasárnap és hétfőn is várják a kicsiket és szüleiket, nagyszüleiket. 

Címkék: egészségpont, befektető, egyetem, mérnök, szűrővizsgálat, képzés, Kaposvár, gazdaság