A Kapos Atlas Gépgyár Kft. a duális partnerség jegyében pénteken kötött együttműködési megállapodást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusával. Az ügyvezető igazgató, Horváth Árpád azt mondta azért, mert hosszú távon számítanak a jól képzett ifjú mérnökökre: "Arra törekszünk, hogy ezek a fiatal hölgyek és urak egy idő után itt dolgozzanak nálunk. Ezeknek a modern gépeknek a programjait készítsék, az elemeket megtervezzék és a gyártástámogatást biztosítsák."

A kaposvári üzemlátogatást egy sor hasonló követi majd péntekenként. A fiatalok így ismerkednek meg a térségi cégekkel.

A műszaki mérnökképzés elindítása hiánypótló volt a térségben. A duális rendszer pedig valóban versenyképes, gyakorlati tudást kínál a hallgatóknak - fogalmazott a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója, Vörös Péter: "A duális képzés azért jelentős, mert a fiatalok már a képzés ideje is munkavállalóként kerülnek be az egyes cégekhez és a gyakorlatban sajátíthatják el a mérnöki ismereteket, testközelből ismerkedhetnek meg a korszerű technológiákkal és adott vállalati kultúrával."

A pénteken felkeresett gépgyár 315 embernek ad munkát. Leginkább építőipari gépek elemei készülnek itt. Például olyan homlokrakódóké, amelyek a 67-es út kibővítésén is dolgoznak.

Címkék: gépgyár, Kapos Atlas, MATE, duális, mérnök, hallgató, gazdaság