A legkorszerűbb gépsorokkal szerelték fel az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. 2200 négyzetméteres új üzemét. A családi vállalkozás napjainkban 60 embernek ad biztos megélhetést. Őket is köszöntötték a cég alapításának 25. évfordulóján, hétfőn.

A maufaktúra egyik alapítója Dr. Karl Schultes volt, a kaposvári cukorgyár korábbi elnök-vezérigazgatója, a másik pedig Horváth Éva, társtulajdonos, a cukorgyár egykori fővegyésze. Szerinte a negyed évszázados sikernek több titka is van: "a szaktudás, az, hogy kis lépésekben kell haladni, alkalmazkodni kell a gazdasági környezet változásaihoz és meg kell becsülni a dolgozókat. Úgy a megfelelő fizetésekkel, mint a közösségépítő élményekkel".

A jubileumi ünnepség résztvevőit Kaposvár polgármestere is köszöntötte. Szita Károly a többi között arról beszélt, hogy a város fejlődése és a helybéli cégek sikere több ponton is összefügg: "Ma Magyarország egy főre jutó gazdasági teljesítményélt nézve az első húszban van Kaposvár. Azt szeretnénk, ha rövid időn belül az első tízbe kerülnénk. Ez azonban nem megy Önök nélkül, nem megy a kaposvári vállalkozások nélkül! Csak úgy, ha közösen akarjuk ugyanazt."

Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. tavaly rekordévet zárt: 40 ezer tonna terméket értékesítettek Európa tíz országában. A vállalkozás 9 nagy- és több mint száz kiskereskedelmi céget szolgál ki, miközben 40 termékkel van jelen a nemzetközi piacokon.

Címkék: 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft., munkahely, családi, vállalkozás, Kaposvár, gazdaság