Szita Károly heti rádióinterjújában úgy fogalmazott: az orosz-ukrán konfliktus miatt bevezetett brüsszeli intézkedések és a szankciós politika nem érte el a várt hatást: Európában baj van, magas az infláció, nehéz helyzetben van a gazdaság, kérdéses, hogy lesz-e gáz és áram, s igen, mennyiért. A baj okozói nem mi vagyunk, de nekünk kell megoldani, s felelőtlen vezető az, aki nem tervez és készít alternatívákat ilyen helyzetben.

A városvezető üdvözölte a kormány azon döntését, amely a rezsicsökkentés megtartásával védi az átlagfogyasztó állampolgárokat. A cégeknek és az intézményeknek ugyanakkor ki kell gazdálkodniuk a megnövekedett költségeket.

- Nekünk elsődleges feladatunk az, hogy működtessük a várost: zavartalan legyen a bölcsődék, óvodák működése, legyen közvilágítás az utakon. Meg kell őriznünk a közösen elért vívmányokat is, épp ezért takarékoskodnunk kell. Meg kell találnunk minden olyan lehetőséget, hogy miként tudunk a gázon és az áramon spórolni – mondta Szita Károly, aki szeptember végéig kérte az intézmények és gazdasági társaságok vezetőit, hogy tegyenek erre javaslatot. 

Címkék: takarékos, működés, rezsi, gazdaság, Kaposvár