Soha olyan kevés munkanélküli nem volt Kaposváron, mint 2021 októberében. Az elmúlt húsz évben most először 1300-nál is kevesebben, mintegy 1255-en vannak álláskeresők a somogyi megyeszékhelyen, ami 3,3 százalékos munkanélküliséget jelent - írja közleményében a kaposvári városháza.

A statisztika azért is kiemelkedően kedvező, mert egy évvel ezelőtt októberben a koronavírus-járvány miatt közel kétezer fő volt regisztrálva, az akkori időszakhoz képest 36,2 százalékos a javulás. A kaposvári adatok a Somogy megyei átlagnál 2,6, míg az országos átlagnál 0,5 százalékponttal kedvezőbbek. Szeptemberben még 1338 álláskereső volt a városban, az akkori rekordhoz képest is 83 fővel kevesebben keresnek állást.

kaposvár foglalkoztatás

Kaposvár város vezetése már korábban meghirdette újraiparosítási programját, amelyben két fő irányt, az élelmiszergazdaságot és a gépipart jelölték meg stratégiai ágazatnak. A Kométa hamarosan olyan beruházásokba kezd, amelyekkel megduplázza a dolgozói létszámát. Mindemellett a Rheinmetall és a Sisecam cégek is modern, magas hozzáadott értéket képviselő gyárakat építenek a közeljövőben a megyeszékhelyen, így létrehozva több száz új munkahelyet. Ezek a beruházások is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a városvezetés kitűzött céljai teljesüljenek, vagyis mindenki dolgozhasson, aki akar, és a helyi jövedelmek is magasabbak legyenek.

Címkék: munkanélküliség, foglalkoztatás, Kaposvár, gazdaság