A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint. Az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, ami 14 százalékkal több mint egy évvel korábban - írja a beszámoló alapján az MTI. 

Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere kifejtette: az idényhatásokat kiszűrve a vendégszám csekély mértékben gyarapodott, így a forgalom növekedését főként a szálláshelyek szezonális áremelése okozta. Az elemzésből kiderült, hogy a legnépszerűbb szállástípusok az apartmanok voltak, ahol átlagosan 35 ezer forint értékben foglaltak a vendégek. Az adatok alapján 10-ből 7 foglalás 50 ezer forint alatti értékre szólt. 

A második negyedévben a megyéket tekintve Pest, Heves  és Veszprém megyében volt a legtöbb foglalás. Budapestet, Siófokot és Egert követően a legkeresettebb úti célok között szerepel Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula és Pécs. A  turisztikai attrakciók közül többek között a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés - közölte a portál.

Címkék: belföld, túrizmus, növekedés, gazdaság