Akár egy könyvvásárlás alkalmával is használható már a Kaposvár Kártya. Az egyik kaposvári könyvesboltban az idei évtől vehetik igénybe a Kaposvár Kártya által nyújtott kedvezményeket a helyiek.

- A korábbi időszakban elég sokan jelezték felénk, hogy szeretnének ebben az akcióban részt venni, illetve szeretnék hogyha itt is lehetőség lenne arra, hogy igénybe tudják venni a Kaposvár Kártyás kedvezményt, ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk az elfogadó helyekhez - mondta a Libri Könyvesbolt üzletvezetője, Fülöp-Németh Amelita.

Van, aki az önkormányzat által adott kedvezmény miatt szerzi be a kártyát.

- Igazából most váltottam ki a Kaposvár Kártyámat, mégpedig azért, mert így kedvezményes áru lesz a parkolás, de kaptam egy tájékoztatót arról, hogy még mi egyébre lehet felhasználni, úgyhogy gondolom, hogy több mindent is igénybe fogunk venni ezzel - mondta Takács-Csönde Zsuzsanna.

18 ezren veszik igénybe a különféle kedvezményeket a megyeszékhelyen.
18 ezren veszik igénybe a különféle kedvezményeket a megyeszékhelyen.

A kártyarendszerhez az eddigi 13 éves működés alatt összesen 184 elfogadóhely csatlakozott. Napjainkban mintegy 50 területen fogadják el a kártyát. Igénybe lehet venni egyebek mellett sport és kulturális rendezvényeken, múzeumokban, a színházban, a könyvtárban, a közbicikli és robogó kölcsönzésnél, autóbuszbérlet vásárlásakor.

- Egyre népszerűbb, illetve tartja azt a népszerűségét, amivel indult 2005-ben. 18 ezer kártyabirtokos van jelen pillanatban, tehát azt gondolom, hogy egy ekkora városban ez magért beszél. remek kedvezmények társulnak hozzá. Évről-évre tartják magukat azok a szolgáltatók, akik az elején csatlakoztak és egy-egy új frissíti mindig a palettát - foglalta össze a Kaposvári Tourinform Iroda vezetője, Máyerné Bocska Ágnes.

A Kaposvár Kártyát a sétáló utcai Tourinform irodában lehet kiváltani bármikor az év során. Ehhez állandó kaposvári lakcím kell, nyugdíjasoknak a törzsszámuk, a városban tanuló diákoknak pedig iskolalátogatási igazolás.

Címkék: kártya, kedvezmény, kaposvár, gazdaság