Egyelőre a baromfiudvarban kaptak helyet a szárnyasok. Két gondozójuk folyamatosan tölti az itatókat és zöld növényekkel etetik őket. 

- Az itatás az, ami bonyolultabb. Hatvan darab szárnyast nem egyszerű ellátni - mesélte stábunknak Országh Györgyné.

null

Az Iharosi Önkormányzat a Start Munkaprogramban vásárolta a libákat, kacsákat azért, hogy a település lakóit inspirálják az állattartásra.

A polgármester ugyanis azt tapasztalja, hogy egyre kevesebb háznál tartanak állatokat. Még tyúkokat is csak néhány helyen nevelnek.   

- Ezeket az állatokat jó lenne olyan céllal tartani, nevelni, hogy majd a tovább szaporodó állományt a lakosság részére értékesíteni lehessen. A Start Munkából keletkező bevételt vissza kell forgatni, ez így van hivatalosan is törvényileg leszabályozva, de a települési rendezvénykre akár levágni is lehet majd belőlük - tette hozzá Iharos polgármestere, Horváth Győző.

null

Márton napra például libapecsenyét készítenének majd a helybéliek. Az önkormányzat most a közmunkásokkal megnagyobbíttatja a baromfiudvart. A kacsáknak pedig külön medencét készítenek.

A jövőben a tojáskeltetővel akár meg is többszörözhetik az állományt. Az állatok ellátására pedig szintén a közmunkaprogramban megtermelt kukoricát és a növények nem hasznosítható zöld részeit is felhasználják.

Címkék: iharos, baromfi, közmunka, gazdaság