Ma még csak a legbátrabbak merészkedtek be fürdeni a 19 fokos vízbe. Sokan inkább napoztak, vagy gyermekükkel játszottak. Fonyódon tavaly alakítottak homokos strandot és több játszóteret is építettek. Idén már fizetni kell annak, aki itt szeretne pihenni.

- A pályázatnak része volt, vállalnunk kellett, hogy fizetőssé tesszük. A testület úgy döntött, hogy a 6 év alatti gyereknek és a 18 év alatti fonyódiaknak ingyenes, egyébként 200 és 400 forintos belépő van egész napra - árulta el Fonyód polgármestere, Hidvégi József.

Balatonszárszón már felszerelték a beléptető rendszert a strandon. Június 15-étől már itt is fizetniük kell a nyaralóknak 600 forintot. A helyiek azonban továbbra is ingyenesen strandolhatnak.

A tervek szerint az 5-10 millió forintnyi befolyó összegből az önkormányzat fejlesztené a strandot és rendbehozná a partfalat.

Balatonszárszón és Fonyódon is marad olyan strand, amely ingyenes marad. Balatonfenyves, Balatonmária és Balatonboglár pedig nem tervezi, hogy belépőt szedjen a fürdőzésért.

 

Címkék: fizetős, strand, balaton, gazdaság