A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület térítésmentes munkaerő-piaci szolgáltatásait terjesztendő országos hálózatot hoz létre.

A 27. új szolgáltató pont ünnepélyes megnyitójára 2015. december 15-én 9.00 órától kerül sor, melyben a MELÓ-DIÁK Dél Iskolaszövetkezet; 7400 - Kaposvár, 48-as Ifjúság útja 42. szám alatt kialakított iroda is részt vesz.

Szeretettel várják azokat a megváltozott munkaképességű álláskeresőket, akik munkalehetőségek után érdeklődnek, illetve igénybe szeretnék venni szolgáltatásainkat. Az első tíz megváltozott munkaképességű, hozzánk regisztráló álláskeresőt a karácsonyi ünnepek közeledtére tekintettel szaloncukorral ajándékozzák meg.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület egy 2007-ben létrejött, 2015. december közepétől országosan működő, foglalkoztatási célú civil szervezet. Alapítói és tagjai sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek az emberi erőforrás biztosítás, a felnőttképzés és a humán erőforrás menedzsment területén. Aktívan szeretnének tenni a Magyarország elmaradott térségeiben élő, a munkaerő-piacról kiszoruló csoportok lehetőségeinek javításáért.

Az egyesület a TÁMOP-5.3.8.A3.-12/1-2012-0056 azonosító számú pályázati projekt megvalósítójaként strukturált keretek között, fenntartható, komplex munkaerő-piaci szolgáltatásokkal és tanácsadásokkal segíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók re-integrációját, elhelyezkedését a nyílt munkaerő-piacon. Az elmúlt évben közel 400 ügyfelet vontak be a szolgáltatásaikba, több mint 300 közvetítésük eredményeként nem csak rövidtávon, de 53 fő munkavállalót három hónapot meghaladó időtartamra sikerült elhelyezniük az általuk feltárt munkakörökbe.

Az egyesület tevékenysége eddig elsősorban az Észak-alföldi régió munkaerő megtartó képességének erősödéséhez járult hozzá. Céljuk, hogy ezt a komplex, egyéni szükségletekhez és munkaerő-igényekhez igazodó, széleskörű szolgáltatást országos szintre emeljék. Ennek érdekében hozzák létre a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület országos irodahálózatát.

Címkék: állsákereső, Munkaerőpiacon Maradás Egyesület, megváltozott, szolgáltató, iroda, gazdaság