Két évvel ezelőtt a Kométa csontozójában írták alá azt a megállapodást, amely arról szólt, hogy Kaposvár kétmilliárd forint értékben fektet be az akkor komoly nehézségekkel küzdő húsüzembe, továbbra is biztosítva ezzel az ott dolgozók és a beszállítók megélhetését.
A döntést akkor a megkérdezett kaposváriak 97 százaléka támogatta. Ez talán érthető is, hiszen tulajdonképpen több mint 900 család sorsáról is szó volt.
Mára kiderült: az akkori tőkeinjekció jó döntés volt. A húsüzem új, adalékanyagoktól mentes termékei iránt hatalmas a kereslet.
Hollósy Tibor, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető-helyettese: "Tavaly, a 2013-as évhez viszonyítva több mint 30 százalékkal növekedett az összforgalmunk; ezen belül az exportértékesítés növekedése a 2013-as évhez viszonyítva több mint 70 százalékos növekedést mutatott."
A megnövekedett forgalom miatt tavaly év végén hetven új dolgozót vettek fel és a cégvezetők szerint nincs kiszárva a további létszámbővítés sem.
Annak pedig, hogy az üzem termékfejlesztői jónéhány készítmény hústartalmát 70-80 százalékosra növelték, a fogyasztók mellett, leginkább a térség sertéstartói örülhetnek. A cég ugyanis alapanyagszükségletének jó részét a környékbéli telepekről szeretné beszerezni.
Harmadával nőtt tavaly a kaposvári húsüzem forgalma, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Bejött ugyanis a cég számítása: hatalmas a kereslet az új, adalékanyagoktól mentes készítmények iránt. A Kométa így nemcsak megtartotta dolgozói létszámát, de újabb embereknek adhat munkát.