A Kométa árbevétele jelentősen meghaladta a tervezettet, számolt be az idei első háromnegyed évről a cég gazdasági igazgatója, Prohászka Balázs. Negyven százalékkal növekedett a belföldi és a külföldi értékesítés is. A fideszes Mihalecz András szerint bizakodásra ad okot háromnegyed év eredménye.

- Én azt gondolom, hogy most nem egy csökkenő pályán van a Kométa, hanem inkább optimizmusra okot adó pályán van, amikor várhatóan, esetleg, hogyha reményeink szerint jól fog sikerülni a téli szezon akor még akkor még növekedni fog az alkamazottaknak a száma - mondta Mihalecz András, aFidesz tanácsnoka.

Ennek ellenére néhány ellenzéki képviselő aggályait fejezte ki a Kométa gazdálkodásával kapcsolatban.

- Az alapanyag beszállítókkal a fizetési feltételeket nem sikerült javítani, a termelés hatékonysága nem javult, az értékesítés eredményessége és a vevők fizetési kondíciói nem javultak - tette hozzá Felder Frigyes, az LMP-től.

Prohászka Balázs elmondta: beszállítói tartozásaikat fokozaton csökkentik, követeléseiket pedig behajtják. A veszteségeket illetően 100 millió forintot takarítottak meg idén. A cég már heti 8 ezer sertést vág amiknek feldolgozásához szakemberekre lenne szükségük.

- Idén már 40 fővel növeltük a saját létszámunkat és 42 kölcsönzött munkavállalót alkalmazunk még a termelésben. Nagyon fontos, hogy szakmunkásokat tudjunk még felvenni és 30-40 szakmunkást keresünk is és nagyon nehéz a régióban megtalálni - mondta Prohászka Balázs, a Kométa 99 Kft. gazdasági igazgatója.

Az elmúlt háromnegyed évben amellett, hogy növelték a dolgozói létszámot béreket is emeltek a Kométánál. Általánosan 6,3, a tíz évnél régebben ott dolgozók körében több mint 8 százalékot emeltek a fizetéseken.

Címkék: 2014, kométa, helyzet, gazdaság