Mihály Ferencné azt mondja nem bánja, sőt alig várja, hogy gondozója reggel megérkezzen, így gyorsan telnek napjai.

- Azért kellett a Katikának jönni mert én nem tudok csinálni már semmit. Ő az ennivalót elkészíti, behozza a vizet. Segít kimenni vécére úgyhogy nagyon rá vagyok már utalva - árulta el a 84 éves asszony.

Katalin is örül a munkának, évekig nem talált magának állást. Jól kijönnek az idős asszonnyal, mindent megcsinál, amire megkéri. A fizikai munkán túl lelki támaszt is nyújt.

A kaposvári önkormányzat idén is támogatja a programot, amely annyira sikeres, hogy már csaknem 400 időskorú vesz részt benne.
A kaposvári önkormányzat idén is támogatja a programot, amely annyira sikeres, hogy már csaknem 400 időskorú vesz részt benne.

A Segítő kezek program 2013 szeptemberétől működik Kaposváron, egy országos mintaprogram keretében. Jelenleg 40 gondozó látja el ezt a feladatot. Ők eddig több száz idős korút láttak el. Van akikhez naponta többször is mennek.

- Az ellátotti létszámunk folyamatosan változik. De közel 400-an kértek már segítséget a városba. Most jelenleg 327 idős embert gondozunk - árulta el a Szocionet Szociális Gondozási Központ szakmai vezetője, Turnár Jánosné.

Kaposváron a Segítő Kezek Program keretén belül csaknem 300 időskorúról gondoskodik 40 gondozó. Ezen kívül 100 igénylőt a házi jelzőrendszer is segíti. Szociális étkeztetésben pedig 1200 ember kap meleg ételt.

Címkék: segítő, kezek, program, gazdaság