Felújítási munkák miatt - a december 13-ai menetrendváltozásig - a Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Siófok és Balatonszemes, illetve Balatonszemes és Siófok között valamennyi személyszállító vonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A menetidő megnövekszik az átszállási időkkel és az autóbuszok hosszabb menetidejével.

A vasútvonalon közlekedő ütemes gyorsvonatok Budapest-Déli pályaudvarról 25 perccel korábban indulnak, illetve visszaútban Budapestre 25 perccel később érkeznek meg.

Nagykanizsától Balatonszemesig illetve Balatonszemestől Nagykanizsáig a vonatok menetrendje megközelítőleg megegyezik a korábban megszokott alapmenetrenddel.

A többi vonat menetrendje is változik kisebb-nagyobb mértékben az egyvágányú pálya adottságaiból fakadóan.

A vonatpótló autóbuszok viszonylata a vágányzár alatt: 2014.09.01-től 2014.12.13-ig Siófok–Balatonszemes, 2014.12.14-től 2015.03.01-ig Siófok–Szántód-Kőröshegy, 2015.03.02-től 2015.06.13-ig Lepsény–Szántód-Kőröshegy között.

Az új menetrend életbelépésétől - december 14-től - a vasútvonalon továbbra is vágányzári menetrend szerint közlekednek majd a vonatok és a vonatpótló autóbuszok.  

A Siófok és Balatonszemes, illetve a Szigetvár és Darány között végzett karbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Berzence állomáson is végeznek pályakarbantartást. Emiatt december 1-től december 4-ig a Gyékényes-Pécs vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Gyékényes és Berzence között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címkék: vonatpótló, vasút, menetrend, Balaton, gazdaság