A Telekom által kiadott előzetes tájékoztatásból kiderül, hogy körülbelül 5 százalékkal fognak emelkedni a díjai. A havidíjak lényegében mindegyik tarifacsomagban emelkednek, a jelenlegi ártól függően 200-700 forintos többre kell számítani. Az Exo Mix csomagban a 32/37 forintos perc- és sms-díjak is nőnek, 34/39 forintra - írja a Hvg.hu.

A Next S, M, L és XL tarifacsomagok díjai is 600 forinttal növekednek havonta, de a havidíj emelkedése egy kis odafigyeléssel megspórolható. Az e-Pack szolgáltatást választóknak ugyanis - akik rendszerint elektronikusan és határidőre fizetik be számlájukat - a Telekom a jelenlegi áron biztosítja tovább a szolgáltatást.

Drágulnak a Domino csomagok is. Nemcsak a percdíjak, de a kedvezményes opciók árai is magasabbak lesznek. Az emelkedés legtöbb esetben 2-5 forintot jelent majd percenként. Néhány csomagban egészen drámai a drágulás: míg a Domino 7-et használók eddig 18 forintos percdíjjal beszélhettek éjszaka, ezután 30 forintot kell fizetniük percenként.

A Domino csomagokhoz kapcsolódó mobilinternet-előfizetés is többe fog kerülni. Egyes csomagoknál 200 forinttal kell majd többet fizetni, de a DominoNet 40 esetén 760 forint helyett 1090 forint lesz a számlán.

Címkék: telekom, árak, drágulás, gazdaság