Több mint 460 millió forint értékben kezdődnek el a héten az út- és járdafelújítások Kaposváron. A Bereczk Sándor II. Programban összesen 2 milliárd forint értékben újulnak meg az utak, járdák, csapadékvíz-elvezető árkok, és számos helyen a közvilágítás.

Szita Károly polgármester aláírta a burkolatjavítást végző 6 kaposvári vállalkozóval a szerződéseket. A csapadékvíz-elvezető árkok után, az út- és járdafelújítást végző kaposvári vállalkozások is megkötötték a szerződéseket Kaposvárral.

Csaknem 50 utcában, 15 kilométer hosszan teszik rendbe az utakat, járdákat. Ezzel több mint 1400 családnak javítják a közlekedési feltételeit.

A kaposvári cégek nemsokára  átveszik  a munkaterületet, utána indulhat a kivitelezés.    

A Bereczk Sándor II. Program Kaposvár eddigi legnagyobb szabású út-, híd-, járdafelújítási programja. Az 50 utcán felül 14 utcában rendezik a csapadékvíz-elvezető árkokat és számos helyen fejlesztik a közvilágítást.

A témához kapcsolódó korábbi cikkeink:

2014-02-10: Több mint ezren küldték el levélben javaslataikat Szita Károlynak arról, ők mit fejlesztenének Kaposváron. Írásunkból kiderül, melyek voltak a leggyakoribb gondolatok.

2014-01-13: Történelmi fejlesztéssorozat Kaposváron; íme a menetrend

2013-11-27: Újabb járdák újultak meg Kaposváron. Tavaly novemberben átadták át például a Szombathely utca új vízelvezető árkait.

2013-11-22: A helyiekkel közösen ellenőrizte az önkormányzat a nagyszabású beruházást. A polgármester ugyanis megmondta, csak akkor veszik át a beruházást a kivitelezőtől, ha azzal az ott élők is elégedettek.

Címkék: Program, Bereczk, elvezető, beruház, járda, fejleszt, felújít, út, árok, gazdaság, Kaposvár