utca átadás szita

- Új korszak kezdődött idén Kaposváron: csak akkor vesszük át a beruházást a kivitelezőtől, ha azzal az ott élők is elégedettek - mondta Szita Károly a bejáráson.

A polgármester a lakókkal együtt járta végig a Galimberti utcát és a Kaposrétsort, hogy ellenőrizzék: megfelelő minőségben készült-e el a munka. A helyiek néhány kisebb hibára hívták fel a kivitelező figyelmét, aki megígérte, kijavítja a csapadékvíz csatornát és egyenletesebbé teszi a autókihajtókat is.

- A 600 méternyi új aszfaltburkolat, a padkák és a csapadékvíz-elvezető árkok rendbetétele mintegy 28 millió forintba került. Ezt a pénzt azonban csak akkor utaljuk át a cégnek, ha minden – a lakók által jelzett - problémát orvosolni fog – hangsúlyozta Szita Károly.

A beruházás része a Bereczk Sándor Út-és Járdafelújítási Programnak, amelynek keretében 32 utcában felújítjuk az útburkolatot, 42 helyszínen kijavítjuk ki a járdát, több helyen új járdaszakaszt építünk. 20 utcában csapadékcsatorna épül, 59 buszvárót újítunk fel vagy cserélünk ki, 6 helyszínen pedig fejlesztjük a közvilágítást.

A beruházás része a Bereczk Sándor Út-és Járdafelújítási Programnak, amelynek keretében 32 utcában felújítják az útburkolatot, 42 helyszínen kijavítják ki a járdát, több helyen új járdaszakaszt építenek. 20 utcában csapadékcsatorna épül, 59 buszvárót újítanak fel vagy cserélnek ki, 6 helyszínen pedig fejlesztik a közvilágítást. Az érintett utcákban élőket levélben értesítjük a műszaki átadás-átvétel időpontjáról, s egyben arra kérjük őket, hogy jöjjenek el, nézzék meg és véleményezzék a kivitelezést.  A lakók észrevételeit pedig önkormányzati képviselőjük továbbítja a kivitelező felé.

Címkék: beuházás, átadás, lakók, Károly, utca, Szita, gazdaság