bereczk program


Elégedetten fogadták a Szombathely utcaiak az új, most már betonból készült csatornát. Ezzel együtt az út is megújult. A helyiek szerint ennek is ideje volt már.

- A legfőbb ideje volt, hogy ezt megcsinálják. Egy az, hogy a hókotró már nem tudott elmenni télen, mert annyira rossz volt az út. Két kocsi nem tudta megelőzni egymást, mert jobbról-balról nem lehetett letérni, állandóan víz állt az árokban - Schmidt Gyula.

A beruházás a Bereck Sándor út és járdafelújítási program része. Ennek keretében 42 utcában javítják a járdát, 20 utcában építenek csapadékvíz elvezetőt, 59 buszvárót újítanak fel vagy cserélnek ki, hat helyen pedig a közvilágítást fejlesztik.

- Több évtizedes kérésük, most nem az, hogy meghallgatásra talált, de most volt erőnk arra, hogy meg tudjuk csinálni a Szombathely utca csapadékvíz elvezetését -Szita Károly, polgármester.

A polgármester noteszokat osztott ki a lakóknak, akik az esetleges hibákat ebbe jegyezhetik fel. A kritikát pedig az önkormányzat azonnal továbbítja a kivitelezőnek. A beruházás 15 millió forintba került. Ezzel az 500 milliós Bereck program első üteme lezárult, de az ígéretek szerint jövőre folytatják a felújítási munkákat.

Címkék: bereczk, felújítási, út, sándor, program, gazdaság