Ahol az állandó lakosok száma a kétezer főt nem haladja meg, más üzletben is lehet dohányt venni, feltéve, hogy az üzlet egyébként megfelel az előírásoknak - írja cikkében a vg.hu. Az ilyen, úgynevezett ellátókra az önkormányzatok tehetnek javaslatot. Vagyis arra, hogy a településen melyik szolgáltatót jelöljék ki a dohány-kiskereskedelmi ellátásra - válaszolta Légrádi Kata, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője a KaposPont kérdésére.

Somogy 245 települése közül 148-ban nem nyílik most Nemzeti Dohánybolt. Arra a kérdésre azonban, hogy ezen települések közül hányban jelöltek ki ellátót, a kommunikációs vezető nem tudott válaszolni.

A Nemzeti Dohányboltok és a NAV-engedélyek összefüggéseiről ebben a cikkünkben olvashat, az alábbi képre kattintva pedig a kaposvári trafiktérképen barangolhat. Korábban írtunk arról is, hogy a cigaretta árrésének tágítása, mennyivel drágíthatja egy csomag füstölnivaló árát, illetve, hogy ez miként hathat az inflációra.

trafik


A MOL-nak Magyarországi 360 töltőállomása van. Eddig mindegyiken lehetett cigarettát vásárolni. Húsz évre szóló koncessziót viszont csak negyedszáz benzinkút nyert most. Igaz, a cég már a pályázat kiírásakor meghirdette, hogy mintegy 200, arra alkalmas töltőállomására keres engedéllyel rendelkező vállalkozókat, így szinte biztos, hogy 25-nél több MOL kutón nyílik majd Nemzeti Dohánybolt.

A koncessziós pályázat pályázaton a CBA és a Coop is mindent megtett azért, hogy a nyertes üzletekben segítse a boltnyitást. Igaz, a hálózatok tagjainak csak töredéke nyert jogot, de több vállalkozót is sikerült a boltok vonzáskörzetébe csábítaniuk.

A TESCO is sikeres tárgyalásokon van túl: 217 egysége közül 92-ben nyílik trafik. A világgazdaság által közétett listában egyetlen somogyi áruház sem szerepel. Az ügyben megkerestük a hipermarket sajtóosztályát is, akik megerősítették hogy egyelőre somogyban nem nyílik dohánybolt az üzleteikben.

Címkék: árrés, trafik, térkép, engedély, üzlet, díj, gazdaság