A következő napokban a város és a Kométa vezetése azon dolgoznak majd, hogy a nehéz helyzetből a cég nyertesen kerülhessen ki. Az együttműködésről tartott sajtótájékoztatót Kaposvár polgármestere és a Kométa ’99 Zrt. ügyvezető igazgatója.

– Nem akarjuk, hogy az a 900 család, akiknek megélhetését most biztosítja ez a cég, segélyből éljen, amikor munkából is élhet – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Szita Károly.
Kaposvár polgármestere hozzátette: biztos benne, hogy meg fogják találni a megoldást, amely az ott dolgozóknak tartós biztonságot nyújt. Ennek érdekében minden nap találkoznak majd a cég vezetőivel, köztük a dolgozók képviselőivel is.

- Az egész húsipar nagyon nehéz helyzetben van, s sajnos a válság a Kométa ’99 Zrt.-t sem kerülte el. Mind a tulajdonosok, mind a management hónapok óta azon dolgoznak, hogy megoldjuk a felmerülő problémákat, melyek főleg likviditásunkkal kapcsolatosak. Esetünkben szó sincs felszámolásról, de el akarjuk kerülni, hogy a többi húsipari cég sorsára jussunk. A kialakult helyzetről tájékoztattuk Kaposvár polgármesterét – mondta Giacomo Pendranzini.


Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: folyamatosan tárgyalnak és abban bíznak, hogy rövid időn belül megegyezenek a kereskedelmi bankokkal. Giacomo Pendranzini elmondta: nem terveznek csoportos létszámleépítést és látják a további fejlesztés lehetőségét is.

Korábbi cikkeink a témában:

2012.12.12 Terítéken a húsipar

Kiút a csődből

Címkék: sorsa, 900, tét, Kométa, Károly, Szita, család, gazdaság