Nézze meg a videót!

 

A társaság reméli, hogy a gazdag halállomány és a kedvezményes jegyárak visszacsábítják a horgászokat.

Úgynevezett haljellel látták el kedden Siófokon a halakat. Ha ilyen hal akad horogra, be kell küldeni az adatait a Balatoni Halgazdaságnak.

- Elsősorban a növekedséről tudunk információt, de természetesen a sok számok alapján a halak növekedéséről is tudunk általános információt, mivel minden évben szoktunk ilyen vizsgálatokat folytatni - mondta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halgazdálkodási igazgatója, Turcsányi Béla.

Idén új horgászrend lépett életbe a Balatonon. Eszerint márciusban tilos ragadozó halra horgászni, áprilisban pedig csak partról lehet horgászni.

- A horgászrend alapvető célkitűzése megmaradt, a süllőt és a balatoni nagy ponytot védi, emelett a balaton halállományának megóvása és fejlesztése a célja, valamint a Balatonon a korábban elharapódzott szabálytalanságok visszaszorítása, a halőrzés erősítésével - mondta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere, Nagy Gábor.

Ma 110 mázsa pontyot engedtek a tóba Tihanynál. Ősszel ez volt a harmadik haltelepítés.

Idén eddig csak ebből a fajta halból 320 tonna került a Balatonba. Az időjárás azonban nem kedvezett a telepítéseknek.

- A jelenlegi balatoni vízállásnál nem tudjuk a halat ott telepíteni, ahol szeretnék a horgászszervezetek ott tudjuk, ahol a vízszint és a parti struktúra ezt lehetővé teszi - mondta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Füstös Gábor.

A társaság harcsát, compót és aranykárászt is telepít idén még a tóba. Ezzel és a jövőre nem emelkedő horgászjegyekkel próbálják visszacsalogatni a Balatonhoz a horgászokat.

Címkék: haljelölés, horgászok, telepítés, jegy, Balaton, gazdaság