Mint arról korábban beszámoltunk: a döntésben az is szerepet játszik, hogy a magyar gyártó az úgynevezett kompozit (műanyag vázas) autóbuszokra koncentrál. Márciusban a Los Angeles közlekedési vállalatától kapott mintegy 150 buszra szóló megrendelésnek köszönhetően, a gyár 200-ra bővítette a kaposvári üzemében dolgozók számát.

Ha tovább várat magára a hazai autóbusz-beszerzések rajtja, a társaság megválni kényszerül a fővárosi dolgozók egy részétől.

Eddig több mint 5 milliárd forintot fordítottak a kaposvári üzem elindítására, és különböző fejlesztésekre, melyek eredményeképp több mint 500 kompozit autóbusz-karosszériát gyártott és szállított le megrendelőinek. A kaposvári üzem tartós és sikeres működésének érdekében a NABI további típusfejlesztéseket valósított meg 2011-ben, ami jól példázza, hogy a cég a kritikus időszakokban is a jövő sikereire és a munkahelyek megtartására koncentrál.

Nézze meg korábbi videónkat a témában!

A NABI ígérete szerint mindent megtesz azért, hogy a közeljövőben ismét teljes kapacitással üzemelhessen a budapesti gyáregység, amely a gazdasági válság 2008-as kirobbanása ellenére sikeresen működött az elmúlt három évben, és több százmillió forintos beruházással kifejlesztette új autóbuszcsaládját. A Sirius család járművei az európai mind a magyar, mind az európai előírásoknak megfelelnek, és Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója biztos abban, hogy buszaik eséllyel indulhatnak a hazai beszerzéseken.

A NABI hazánk legnagyobb, a világ egyik vezető tömegközlekedési autóbusz gyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten működtet busz karosszéria-gyártó és összeszerelő üzemeket. A NABI terméke a világon egyedülálló, SCRIMP technológiával készülő könnyűszerkezetes autóbusz, a CompoBus®. A vállalat buszai a hagyományos dízel erőforrás mellett a környezetbarát gázüzemű (CNG, LNG) motorokkal, valamint hibrid meghajtással egyaránt elérhetőek.

Címkék: gazdaság, megrendelések, autóbusz gyártás, NABI, Budapest, Kaposvár