- Hálás vagyok, amiért a Kaposvári Villamossági Gyár 400 embernek ad munkát és ezzel 400 család megélhetését biztosítja – mondta Szita Károly polgármester a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

- Ma mindent a piac és a termék ára határoz meg. A recessziót mi is nehezen éljük meg, de fontos számunka, hogy a munkahelyeket stabilan megőrizzük – mondta a biztosítók, sorozatkapcsok, villamos készülékek és berendezések tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó 45 esztendős KVGY Kft. ügyvezető igazgatója. Szalai Gyula úgy fogalmazott: európai uniós forrásokra lenne szükségük ahhoz, hogy a szükséges technológiai fejlesztést végrehajthassák, ám a jelenlegi rendszerben az uniós kiírások nem kedveznek az ilyen méretű vállalkozásoknak. A vezetők ezért ennek megváltoztatásában kérték a politikusok közbenjárását.

- Ezen a látogatáson is azt tapasztaltuk, hogy miközben a munkanélküliek száma egyre több Somogyban, hiánycikk a kétkezi melós és a képzett mérnök – értékelte a látogatást a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. Gelencsér Attila szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy a felsőoktatásban tervezett változások iránya – miszerint kiemelt támogatást kapna a műszaki képzés – helyes.

Címkék: képzett munkaerő, Kaposvári Villamossági Gyár, szakemberek, látogatás, Szita Károly, gazdaság