2012. január elsejével a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központhoz kerültek a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány alapítói jogai. Az egybeolvadást a konszolidációs törvény hatályba lépése és a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat között megkötött átadás-átvételi megállapodás tette lehetővé.

A SMIK célja, hogy a felelős állami szerepvállalás, és a kormány által is hangsúlyozott "Jó Állam" jegyében megújítsa a Vállalkozói Közalapítvány tevékenységét. Ezért a Központ felhívással fordult a a Közalapítvány kuratóriumának elnökéhez, tagjaihoz, munkaszervezetének vezető tisztségviselőihez valamint a Közalapítvány által létrehozott gazdasági társaság vezetőihez, hogy a megújulás megkezdéséhez adják vissza korábban kapott megbízásukat. Hozzátették: továbbra is számítanak a vállalkozói központ vezetőinek együttműködésére a átalakítás folyamatában.

A Központ úgy véli ez megújulás az előfeltétele annak, hogy a Vállalkozói Központ Közalapítvány a jövőben még hatékonyabban szolgálja a megyei kisvállalkozók támogatását Somogy megye gazdasága és az állampolgárok érdekében.

A vállalkozói központ azzal a stratégiai céllal jött létre, hogy támogassa a foglalkoztatottsági gondok enyhítését szolgáló kezdeményezéseket, elősegítse az agráripar és az idegenforgalom fejlesztését, valamint gyorsítsa a kis- és közepes nagyságú vállalkozások növekedését.

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ kuratóriumának elnöke: Horváth Ákos

A kuratórium tagjai: Bene Sándor, Guzmics Zoltán, Németh Lajos, Zsirai Róbert

Címkék: megbizatás, smik, központ, vezető, megújul, gazdaság