Szlalomozva kerülgeti a kátyúkat ez a motoros, nehogy belemenjen egy lyukba.
­- Az utak állapota az elég rossz, mint ahogy itt is látjuk nálunk Várdán, de most reménykedünk benne, hogy itt is ahogy látom felújítják az utakat - mondja Fekete György.
Van, aki szerint az alapot kellett volna jobban megépíteni.
- Amikor ez készült akkor sárga föld és cement keverékéből lett neki az alapja, nem kővel van megrakva az alap és ezért ment tönkre így - teszi hozzá Kolozsvári László.
A közút megyei igazgatója is elismeri, hogy több út is kifogásolható állapotban van Somogyban.
- A mellék útjaink nagyon rossz állapotban vannak, de természetesen erre most nincs keretünk. Az idei évben 2900 tonna kátyúzóanyagot tudtunk betervezni a feladattervünbe, amelyre mindösszesen 140 millió forint áll rendelkezésünkre - mondja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Németh Zsolt.
Ide jutott még a pénzből. Eggyel kevesebb kátyúban kaphatnak defektet az autósok.
Tavaly a bejelentett károk 60 százalékában ismerte el hibáját a közút. Az enyhe télnek köszönhetően idén még nem volt bejelentés. Kaposváron viszont már három is. Az utakat már itt is elkezdték foltozni.
- Azt gondolom, hogy a jelenleg ismert kátyúk jelentős részét április közepéig, a döntő részét ennek az ütemnek április végéig meg tudjuk csinálni - Kaposvár alpolgármestere, Tóth István.
A Városgondnokság azt kéri az autósoktól, hogy ha kátyút látnak vagy kár érte kocsijukat, azt azonnal jelentsék be.

Címkék: ismert, szlalom, fagyok, kátyú, motoros, gazdaság