"Kb. négy öt éve volt 12- 15 millió forint sikkasztás a fürdő pénztárnál, és akkor kellet volna már a Pozsár úrnak felállni és megköszönni az egészet". Ilyen és ehhez hasonló rágalmazásokkal ostorozták szerdán este a helyi lakók az igali fürdő vezetőjét. Pozsár Sándor az ellene felhozott vádakat cáfolja. Azt mondja: amikor egyedül maradt a fürdőnél, és az előző ügyvezető elment, ő rá egy hónapra feljelentést tett a rendőrségen, ahol kivizsgálták ezt az ügyet.

- Nem találtak bűnösnek, bezártak volna már, ha igen. Tehát lehet, hogy rágalmazásért önt feljelentem Gelencsér Úr, mert ez engem sért - reagált a bekiabáló mondataira a fürdő igazgató.

A testületben ülő képviselők közül is voltak olyanok, akik nem akarták a jelenlegi vezető maradását támogatni. Szerintük neki távoznia kell. Igal alpolgármestere, Gellért Attila szerint az alapvető problémát abban látta a testület, és azért döntött a nemmel való szavazás mellett, mert az elmúlt egy évben, a kérésének megfelelően meghosszabbították ugyan a szerződését, de az elvártakhoz képest semmiben sem teljesítette az elvárásaikat. Tehát nem volt meg a kellő együttműködés a testület és a fürdő részéről.

igali közsgyűlés


A polgármester szavazást rendelt el az ügyben, hogy a jelenlegi vezető szerződését még egy évvel meghosszabbítsák. A testület 3 igen és 3 nem szavazattal nem adott további bizalmat Pozsár Úrnak. A polgármester viszont nem szeretné, ha más lépne a fürdő élére.


Igal polgármestere, dr. Varjú László azt mondja: azért támogatja a továbbiakban is, mert Pozsár abszolút szakember, ő volt egyedül, akinek a keze alatt fejlődött a fürdő. - Nyereségessé tette és ismerté tette országos viszonylatban az intézményt - tette hozzá a település első embere.  
Pozsár Sándor szeretné még ha a nyugdíjba vonulását követően meghosszabítanák a szerződését, de sajnos nem kapott bizalmat. Azt mondja:  az életének egy nagyobb részét itt töltötte el. 77-től a fürdőnek az ügyvezetője, és ezt a beruházást még szerette volna befejezni, úgy, hogy rendben legyenek a dolgok.


A jelenlegi igazgató 2011. december 31-ig maradhat az igali fürdő élen. Az önkormányzat pályázatot ír ki vezetői posztra és remélik, hogy a megfelelő ember irányíthatja az országos hírű fürdőt.
Sokan úgy gondolják: ezzel veszélybe került a fürdő fejlesztése. Ehhez ugyanis 200 milliós hitelt kellett felvennie a fürdőnek, amit a Nagybajom és Vidéke Takarékszervezettől vettek fel.  
A pénzintézet vezetése szerint csak jól menedzselt fürdővezetés mellett látják biztosítva az általuk nyújtott hitel megtérülését. Így joguk van, hogy mérlegeljék a hitel folyósítását. Szerintük a beruházás közepén nem szokás egy ilyen hatalmas döntést hozni.

Varjú László polgármester azóta bejelentette: a következő ülésen lemond posztjáról, mert nem tud együtt működni a képviselőtestület tagjaival.

Nézze meg a közgyűlés legbotrányosabb pillanatait!

 

Címkék: beruházás, Igal, fürdő, közgyűlés, Somogy, gazdaság