Szinte üres a parkoló és csendes a gyár környéke a Szenna Pack Kft telephelyén. Hetek óta áll a munka. A szolgáltató megszüntette az áramot a tartozások miatt.

szenna_pack_logo

Hogyan lehet eljárni, hogyan lehet követelni az elmaradt munkabérüket. Akkor volt olyan is, akik távoztak a vállalattól, és nem vonták le az adójukat és a tb- járulékukat - mondja az MSZOSZ megyei elnöke, Svajda József.

A Szenna Pack-csoport az elmúlt pár évben négy és fél milliárd forintnyi fejlesztést valósított meg. Csakhogy közbeszólt a gazdasági válság.

A cég megkeresésünkre egy közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy a beruházás befejezése a gazdasági válsággal egy időben történt. Ennek  következményeként a beruházások működtetéséhez szükséges forgóeszköz nem állt a rendelkezésükre. A hiteleket viszont törleszteni kellett. Ez okozta a problémát.

Tegnap a cégközlönyben nyilvánosságra került: csődvédelmet kért a Szenna Pack. Ez 90 napos fizetési moratóriumot jelent, azaz a hitelezők nem érvényesíthetik a követeléseiket. Vagyonfelügyelőt rendeltek ki.

A vagyonfelügyelőnek az a feladata, hogy a csődeljárás alatt, az adós működését figyelemmel kísérje. Meggátolja a vagyonkimentést - tudjuk meg Pro-Creditor Felszámoló és Vagyonkezelő vagyonfelügyelőjétől, Horváth Attilától.

90 napjuk van, hogy megállapodjanak a hitelezőkkel. Ha nem sikerül, elindul a felszámolási eljárás. A Szenna Pack vezetése azt mondja: mindent megtesz, hogy ez ne történjen meg. Most befektetőkkel és bankokkal tárgyalnak.

Címkék: tárgyalnak, vagyonvédő, szennapack, csődeljárás, válság, gazdaság