A két település 2011 januárjában a tulajdonukban lévő viziközmű üzemeltetésére hirdetett nyilvános pályázatot.

A DRV Zrt. szerdai közleményében azt írta: az önkormányzatoktól mindösszesen egy 1 mondatos, megfoghatatlan indoklást kaptak. A DRV Zrt. számításai szerint, a települések döntése értelmében a két településen élők egy év alatt 5 millió forinttal fizetnek majd többet az üzemeltetésért.

Olvassa el a DRV teljes közleményét!

Berzence és Somogyudvarhely települések 2011. januárjában a tulajdonukban lévő víziközmű üzemeltetésének időleges átengedésére irányuló koncessziós szerződés megkötésére hirdetett nyilvános pályázatot. A két pályázó cég, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) és a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. közül az utóbbira esett a településvezetők választása annak ellenére, hogy a DRV 15-17 százalékkal jobb árajánlatot adtak. A DRV Zrt. az önkormányzatoktól mindösszesen egy 1 mondatos, megfoghatatlan indoklást kaptott, melyben döntésüket nem részletezték.

A DRV Zrt. a jobb ár mellett azt is garantálta, hogy a szolgáltatási díjakat 2012. december 31-ig nem emeli, és 2013-tól a koncessziós szerződés teljes időtartama alatt pedig maximum a KSH által közzétett előző év azonos időszakához viszonyított fogyasztói árindexet nem meghaladó mértékben változtatjuk.

A DRV Zrt. számításai szerint, a települések döntése értelmében a két településen élők egy év alatt 5 millió forinttal fizetnek többet az üzemeltetésért, jövőre, az infláció miatt még többet. Ebből is látszik, hogy a településvezetők által meghozott döntés egyértelműen szembemegy a fogyasztói érdekekkel. A DRV Zrt. minden jogi lépést meg fog tenni az ügy érdekében, szakembereink és jogászaink jelenleg azokat irányokat vizsgálják, amerre társaságunk elindulhat.

Címkék: úton, vizes, jogi, DRV, berzence, per, gazdaság