Összesen több mint 85. ezer hektár területet fed le a több mint 4700 somogyi agrárpályázat. A kérelmek csaknem 70 százalékát feldolgozta már. Somogy megye az országos rangsorban továbbra is az elsők között szerepel, a megfelelő előkészületnek és a kamarai tanácsadók és falugazdászok hatékony együttműködésének köszönhetően.

A beadott kérelmek csak mindössze 10 %-a érkezik be egyéni úton, a fennmaradó 90 % a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók közreműködésével. A május 2-i állás szerint a falugazdászok 2527 db, az agrárkamarai tanácsadók pedig 1281 db kérelem beadásában segédkeztek.

A gazdák május közepéig pályázhatnak.


A Somogy Megyei Kormányhivatal folyamatosan méri a gazdák elégedettségét a falugazdászokhoz eljuttatott kérdőív segítségével. Eddig több mint 500 somogyi gazda töltötte ki a kérdőívet, segítve a szakemberek gyorsabb és kielégítőbb munkavégzését. Összességében elmondható, hogy az agrártámogatások beadásában érintettek jelentős része elégedett.

A témáról szerdán tartottak sajtótájékoztatót a megyei kormányhivatal kormánybiztosa, Juhász Tibor, az MVH Somogy Megyei Kirendeltség-vezetője Dr. Gombos Sándor és a Földművelésügyi Igazgatóság igazgatója, Fábri Béla, a földművelésügyi igazgatóságon, Kaposváron.

Címkék: elsők, gazdák, között, agrár, somogyi, gazdaság