Ha tél, akkor disznóvágás, disznótoros, és persze a finom falatokhoz illő jó hangulat. Fonyódon szombaton remélhetően egyikben sem lesz hiány az idei kolbászfesztiválon.

Először tavaly rendezték meg, hagyományteremtő szándékkal a Fonyódi Kolbászfesztivált. A rendezvény nagy sikert aratott, több mint 50 csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságait. Még a hazai kolbászkészítés fellegvárából, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek, de budapesti, szolnoki, sőt még külhoni csapatok is ellátogattak a Balaton parti városba. Az idén egy napra ismét a "fűszeres disznóságé" volt a főszerep. Február 26-án, szombaton a Fonyódi Városi Sportcsarnokban második alkalommal rendezték meg az egyedülálló gasztronómiai és kulturális eseményt. S míg a csapatok a hosszan tekeredő kolbászokat fűszereziték, a kiváló előadók, vidám műsorok pedig a programot. Voltak szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, operett műsor és koncertek is.


Azt pedig, hogy ki nyeri a viadalt, azt a látogatók is befolyásolhatták. Ugyanis nemcsak a zsűri értékelt ,hanem a közönség is. A verseny helyszínén bonokat lehetett vásárolni. Ezek tartalmaztak egy adag sült kolbászt, egy adag sült hurkát, mustárt, kenyeret, de ezen felül a csapatoknál leadva a közönségszavazásra egy érvényes szavazatot is.

Végül öt arany érmet és tucatnyi különdíjat vehettek át a legjobb kolbász csavarók.

Címkék: gazdaság