Évről-évre több ügyfelét tartja nyilván védendő fogyasztóként 2008 óta az egyik hazai gáz és áram szolgáltató. Az E.ON szolgáltatási területén jelenleg 61 ezer védendő fogyasztó él. Ebből csaknem 7 ezer Baranya, 5 ezer 200 Somogy 4 ezer pedig Tolna megye területén. A legtöbben áram tartozáshoz kérnek segítséget.

Védendő fogyasztó, aki a villamos energiáról, valamint a gázellátásról szóló törvények alapján szociálisan rászoruló, illetve fogyatékkal élő fogyasztónak minősül. A szociálisan rászoruló fogyasztókat részletfizetéshez, fizetési haladékhoz és előre fizető mérőhöz való jog illeti meg. A fogyatékossággal élőket személyes körülményeiknek megfelelő, különleges bánásmódban kell részesíteni, például azzal, hogy - indokolt esetben - a társaság lehetőséget biztosít számukra a szünetmentes tápegység igénybevételére, a mérőhely egyedi kialakítására vagy az otthonukban történő számla kiegyenlítésre -tudta meg a Kapospont, Varga Ivett szóvivőtől.

A szociálisan rászorulók javára pályázatot a polgármesteri hivatalok szociális irodái, családsegítő szolgálatai nyújthatnak be.

1991-ben hoztak létre az energetikai szakemberek egy alapítványt.  Úgy gondolták, hogy a várható áremelések miatt súlyos helyzetbe kerülőket csak így tudják kellőképpen támogatni. Ma is így van ez. Az energia áremelések súlyosan érintek a nagycsaládosok, a gyereküket egyedül nevelők, a kisnyugdíjasok, a mozgáskorlátozottak stb. mindennapi életét.


Az alapítvány az alapítása óta folyamatosan segít a nehéz és krízis helyzetbe kerülőkön: áram-, gáz- és távhőszámlán jóváírt támogatással, valamint energiatakarékos kompakt fénycsövek ajándékozásával.

Címkék: gazdaság